BEHANGEN.

Schildersbedrijf Dissel biedt u ook de mogelijkheid om uw muren te laten behangen. Behangen is een manier van muurdecoratie die zeer effectief is, behang wordt gebruikt om lelijke plekken op de muur weg te werken en ter decoratie en completering van het interieur.

Er zijn verschillende soorten van behangen mogelijk:

Papieren behang is in principe de goedkoopste oplossing. Papieren behang staat over het algemeen garant voor mooie en heldere kleuren. Helaas slijt papieren behang wel relatief snel in vergelijking tot andere behangsoorten.

Vinyl behang is een behangsoort die iets duurder is, maar vaak ook kwalitatief beter is dan papieren behang. Vinyl behang gaat langer mee en kan eenvoudig worden schoongemaakt. Vinyl behang is tevens uitermate geschikt voor gebruik in keuken of badkamer, aangezien het tegen wat spetters water kan.

Glasvezelbehang is tegenwoordig ontzettend populair. Van glasvezelbehang kunnen verschillende lagen over elkaar aangebracht worden, waardoor er een patroon ontstaat. Glasvezelbehang is slechts in één kleur leverbaar, naturel. Een voordeel van deze behangsoort is dat het geschilderd kan worden en u het dus volledig naar persoonlijke smaak kunt afwerken.

Textielbehang bestaat uit natuurlijke vezels waardoor het een unieke uitstraling krijgt. Het grote nadeel van textielbehang is dat het veel stof aantrekt.

Vliesbehang is hét alternatief voor klassiek behang. Vliesbehang wordt tevens vaak gebruikt als onderlaag voor verf of ander behang. De samenstelling van vliesbehang is licht en toch heel stevig.